LIVE-discussie: Dolberg terug in Amsterdam, Wales stapt weer van experiment af

LIVE-discussie: Dolberg terug in Amsterdam, Wales stapt weer van experiment af

26-06-2021 17:29
74

De Amsterdamse Johan Cruijff Arena was het decor van de drie poulewedstrijden van Oranje, maar is zaterdag het strijdtoneel van Denemarken-Wales. De nummers twee van Poule A en Poule B zetten om 18.00 uur de knock-outfase van het EK in gang.

Voor de Denen leek voetbal bijzaak na het Christian Eriksen-drama, maar de ploeg van Kasper Hjulmand richtte zich na twee nederlagen alsnog op tegen Rusland. Tegen Wales ontbreken rechtsback Daniel Wass en spits Yussuf Poulsen, die allebei geblesseerd zijn: Jens Stryger Larsen en Kasper Dolberg nemen hun plekken over. Voor ex-Ajacied Dolberg betekent dit een terugkeer op vertrouwde grond.

Wales moet het stellen zonder de geschorste Ethan Ampadu, die in het laatste pouleduel met Italië direct rood kreeg. Zijn plek wordt ingenomen door Chris Mepham, die in de poulewedstrijden tegen Zwitserland en Turkije al de negentig minuten vol maakte. Ook linksback Ben Davies en spits Kieffer Moore zijn terug in de basis, ten koste van Chris Gunter en Neco Williams. Het betekent dat Wales weer teruggrijpt op een systeem met vier verdedigers en één diepe spits, in plaats van de 3-4-3 waarin men tegen Italië aantrad.

De opstellingen
Denemarken: Schmeichel; Christensen, Kjaer, Vestergaard; Larsen, Højbjerg, Delaney, Maehle; Braithwaite, Dolberg, Damsgaard.
Wales: Ward; Roberts, Mepham, Rodon, Davies; Bale, Morrell, Ramsey, Allen, James; Moore.