'Star of the Match' Dolberg geniet: En dat in dit stadion...

'Star of the Match' Dolberg geniet: "En dat in dit stadion..."

Gepubliceerd: zaterdag 26 juni 2021 om 20:36za 26-06-2021 om 20:36

Kasper Dolberg greep tijdens Denemarken-Wales de hoofdrol en mocht zich na afloop van de EK-wedstrijd voor de camera's melden. De ex-Ajacied was uitgerekend in Amsterdam goed voor twee goals tegen Wales: de Denen wonnen uiteindelijk met 4-0 en hebben de kwartfinale van het EK gehaald.

De 'Star of the Match' speelde in meerdere opzichten een thuiswedstrijd: de voor Dolberg niet onbekende Johan Cruijff Arena was gevuld met Deense supporters. "Precies, dat voelden we meteen al toen we binnenkwamen. We zagen al die rode shirts and stuff", aldus de spits van OGC Nice tegenover beIN Sports. "Het voelde inderdaad als een thuiswedstrijd. En dat in dit stadion... Dit is heel speciaal voor mij, fantastisch."

Dolberg kreeg zaterdag zijn eerste kans in de basis tijdens het EK: Yussuf Poulsen was tijdens de poulefase de eerste spits, maar ontbrak vanwege een blessure. "Het helpt natuurlijk altijd als je scoort, maar het was heel makkelijk om bij dit team aan te sluiten. Dit is zo'n sterke groep en ik ben trots dat ik hiervan deel mag uitmaken."

De Denen hebben zich als eerste EK-deelnemer geplaatst voor de kwartfinale en zullen op 3 juli acte de présence geven in Baku. De tegenstander komt uit de wedstrijd Nederland-Tsjechië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe ver gaat Denemarken komen?

Kwartfinale
63%
Halve finale
22%
Finale
7%
Europees kampioen
8%
(632 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws