Kieft ziet verschil tussen Memphis en Benzema: 'Neemt hij geen genoegen mee'

Kieft ziet verschil tussen Memphis en Benzema: 'Neemt hij geen genoegen mee'

27-06-2021 07:30 Laatste update: 09:30
56

Memphis Depay kan nog het een en ander leren van Karim Benzema. De aanvaller van het Nederlands elftal en FC Barcelona wil te veel en is daardoor nog geen goed aanspeelpunt, oordeelt Wim Kieft tijdens De Oranjezomer op Veronica Inside.

"Weet je wat een goed aanspeelpunt is? Dat is Lukaku en natuurlijk Benzema", steekt Kieft van wal. "Depay zou ook een heel goed aanspeelpunt kunnen zijn. Alleen die neemt daar geen genoegen mee. Die krijgt de bal, dat kan hij met dat sterke lichaam, en dan wil hij het liefst naar de goal. Maar als je zo'n Benzema ziet, die doseert gewoon in zo'n wedstrijd."

"Benzema neemt er ook genoegen mee dat hij niet altijd kan excelleren", vervolgt Kieft. "Hij houdt het simpel, hij legt hem af en legt hem neer." De voormalig spits vindt dat Memphis moet leren om geduldiger te zijn. "Dat moment komt altijd een keer als je aanvaller bent. Als Depay zou zeggen: ik ga vandaag geen ballen verliezen - hoewel dat risico in zijn spel ook een extra kwaliteit is - zou hij dat aanspeelpunt perfect kunnen zijn."