Arnautovic: 'Dit heeft niets met voetbal te maken, heel moeilijk te accepteren'

Arnautovic: 'Dit heeft niets met voetbal te maken, heel moeilijk te accepteren'

27-06-2021 09:15
121

De uitschakeling tegen Italië in de achtste finale van het EK zit Marko Arnautovic behoorlijk dwars. De aanvaller van Oostenrijk zag een doelpunt worden afgekeurd vanwege buitenspel, maar daar kan hij zich moeilijk in vinden.

De Oostenrijkers waren vooraf de underdog op Wembley, maar hielden lang stand tegen Italië. Arnautovic dacht zelfs de score te openen, maar daar stak de VAR een stokje voor. "Ik weet niet wat ik daarover moet zeggen", baalt de oud-spits van FC Twente in gesprek met Sky Sport. "Het is moeilijk om woorden te vinden. Als we het geluk een beetje aan onze kant hebben, staan we na negentig minuten met 1-0 voor en ben je door."

"We hebben het VAR-verhaal al vaak besproken: je kunt niet meer gelukkig zijn met een doelpunt", vervolgt Arnautovic. "Je moet altijd wachten tot sommige mensen beslissen of het buitenspel is, of een overtreding of een treffer. Dit heeft niets meer met voetbal te maken. We moeten het accepteren, maar voor mij persoonlijk is dat extreem moeilijk. Ik denk niet dat Italië na die 1-0 zou zijn teruggekomen."

"We weten dat Italië veel kwaliteiten heeft en een sterke tegenstander is, maar wij waren in heel goede vorm. Uiteindelijk hadden we geen geluk", verzucht Arnautovic. Het ging in de verlenging mis voor Oostenrijk, dat uiteindelijk met 1-2 het onderspit dolf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s