Opmerkelijke reactie Mancini: 'Wist dat dit moeilijker zou worden dan kwartfinale'

Opmerkelijke reactie Mancini: 'Wist dat dit moeilijker zou worden dan kwartfinale'

27-06-2021 09:34
25

Roberto Mancini meent dat Italië de lastigste horde dit EK al heeft genomen met de zege op Oostenrijk in de achtste finale van het EK. La Squadra Azzurra trok pas na een verlenging aan het langste eind op Wembley (2-1).

"Ik wist dat het moeilijk zou worden, waarschijnlijk moeilijker dan in de kwartfinale", luidt de opmerkelijke reactie van Mancini bij RAI Sport. De Italianen nemen het in de kwartfinale immers op tegen de winnaar van de clash tussen Portugal en België. "Wedstrijden kunnen de verkeerde kant opgaan, maar we speelden goed en verdienden het om door te gaan."

Italië had zaterdag alle moeite met Oostenrijk, dat een treffer van Marko Arnautovic zag worden afgekeurd wegens buitenspel. Pas in de verlenging brak Federico Chiesa de ban, waarna Matteo Pessina de score verdubbelde. Sasa Kalajdzic deed nog wat terug, maar de ploeg van Mancini gaf de overwinning niet meer uit handen. "We hadden de twee doelpunten wel eerder in de wedstrijd moeten maken", oordeelt de keuzeheer.

"Op het einde raakten we duidelijk vermoeid, maar we waren de betere ploeg. De invallers hebben de juiste mentaliteit getoond en ons erg geholpen in deze wedstrijd. Deze test geeft ons vertrouwen voor de volgende wedstrijd." Mancini heeft daarbij geen voorkeur voor Portugal of België. "Het zijn allebei erg sterke ploegen, dus het is moeilijk om te kiezen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s