Lukaku: 'Men sprak over Lewandowski en Benzema, wel nu ben ik ook wereldklasse'

Lukaku: 'Men sprak over Lewandowski en Benzema, wel nu ben ik ook wereldklasse'

27-06-2021 09:54
98

Romelu Lukaku verkeert dit seizoen in bloedvorm. De Belgische spits won dit seizoen al de Scudetto met Internazionale en jaagt nu het hoogst haalbare na met de Rode Duivels op het EK.

Lukaku scoorde tot dusver drie keer dit toernooi. Zondag neemt hij het met België op tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo, die al vijf keer het net vond. "Ja, ik zou graag Ronaldo's dribbel en schot hebben, maar hij wil wellicht mijn kracht en spel met de rug naar de goal", reageert hij desgevraagd, geciteerd door Het Nieuwsblad. "Ik heb concurrentie nodig. Als iemand zegt dat hij beter is dan ik, wil ik hem overstijgen. Ronaldo wil in alles de beste zijn, Mbappé wil ook alles winnen."

De 28-jarige goalgetter werd in het verleden nooit in één adem genoemd met de absolute topspitsen, maar dat is volgens hem verleden tijd. "Ik heb een grote stap gezet. Vroeger sprak men over Robert Lewandowski, Karim Benzema en Harry Kane als spitsen van wereldklasse. Bij mij beperkte de commentaar zich altijd tot: Hij is in vorm. Wel, nu ben ik ook wereldklasse. Dat was mijn persoonlijke doel."

De Italiaanse titel smaakt naar meer voor Lukaku. "Daarbij was het belangrijk om te beginnen met winnen. Die titel met Inter gaf me motivatie en nu wil ik ook winnen met de Rode Duivels. Het zou de ultieme erkenning zijn voor deze ploeg."

Het duel tussen België en Portugal begint om 21.00 uur in Sevilla.