Galasek 'adviseert' Tsjechië over Oranje: 'Hij speelt onder trainers grote rol'

Galasek 'adviseert' Tsjechië over Oranje: 'Hij speelt onder trainers grote rol'

27-06-2021 13:37
12

Volgens controleur Tomás Holes is Tomas Galasek van grote waarde voor het Tsjechische elftal. De oud-speler van Ajax en Willem II is de assistent-bondscoach van Tsjechië en helpt de ploeg extra met de voorbereiding op de wedstrijd tegen Oranje.

Op een persconferentie, waarvan de NOS beelden heeft, vertelt Holes over de meerwaarde van Galasek bij Tsjechië. "We putten natuurlijk uit zijn ervaring. Niet alleen wat het Nederlands voetbal betreft, maar in het algemeen. Hij adviseert ons hier allemaal. Nu we het Nederlands elftal analyseren, speelt hij onder de trainers een grote rol. Hij kan ons adviseren."

In een interview met De Telegraaf vertelde Galasek al dat de technische staf van Tsjechië meteen bij hem aanklopte, nadat bekend werd dat Tsjechië tegen Oranje zou gaan spelen. "Ze hebben mij wel wat dingen gevraagd. Ik kijk nog regelmatig wedstrijd van Ajax en andere topwedstrijden uit Nederland, dus ik heb wel een beeld van het Nederlandse voetbal", vertelde hij toen.

Oranje speelt zondag om 18.00 uur de achtste finale op het EK tegen Tsjechië. De wedstrijd zal gespeeld worden in een volle Puskás Aréna in Budapest, die plaats biedt aan ruim 67 duizend toeschouwers.