Ajax-huurdeal Ekkelenkamp komt dichterbij: 'Hoorde ik van de zaakwaarnemer'

Ajax-huurdeal Ekkelenkamp komt dichterbij: 'Hoorde ik van de zaakwaarnemer'

27-06-2021 17:24
11

Het is niet duidelijk of FC Twente nog serieus in de markt is voor Ajax-speler Jurgen Ekkelenkamp. Technisch directeur Jan Streuer doet daar geheimzinnig over.

Twente is, of was, een van de clubs die Ekkelenkamp op huurbasis over wil nemen van Ajax, maar de middenvelder is nog altijd niet in Enschede. "Bij hem is de situatie dat Ajax zijn contract eerst moet verlengen. Wij zijn afhankelijk van hoe snel ze dat gaan doen, als we geïnteresseerd zijn in Ekkelenkamp. Op dit moment is zijn contract nog niet verlengd, maar ik hoorde van de zaakwaarnemer dat ze dat op korte termijn gaan doen", zegt Streuer tegen RTV Oost.

De kans bestaat dat Twente doorschakelt als het te lang duurt. "In het voetbal weet je nooit wat er gebeurt. Als het bij ons te lang duurt, gaan we ook wat anders doen. We hebben ook wat andere mogelijkheden. Als het te lang duurt, moeten we kijken naar welke beslissing we gaan nemen."

"Dat speelt nog steeds", zei Ekkelenkamp vorige maand over de interesse van Twente tegen VoetbalPrimeur. "Na het EK ga ik kijken wat er gaat gebeuren en overweeg ik de opties. Ik ben met Ajax in gesprek, inderdaad. We zien wel wat er gaat gebeuren."