Van der Vaart: Ik betrap mezelf erop dat ik een beetje fan van hem word

Van der Vaart: "Ik betrap mezelf erop dat ik een beetje fan van hem word"

27-06-2021 17:47
6

Marten de Roon begint langzaam maar zeker het hart van Rafael van der Vaart te veroveren. De middenvelder van Atalanta Bergamo heeft in de achtste finale tegen Tsjechië zijn basisplaats terug bij het Nederlands elftal.

"We hebben het vaak over hem gehad en zijn heel kritisch geweest, maar het mooie aan hem is dat hij alles weg weet te lachen met humor", zegt Van Hooijdonk over De Roon. Van der Vaart is lovend over de dertigjarige controleur. "Ik betrap mezelf erop dat ik een beetje fan van hem word. Het is gewoon een goeie gozer."

"We hebben heel veel kritiek op hem gehad, omdat ik vind dat er betere spelers zijn voor die positie, maar hij speelt altijd een zesje en is een heel nuttige speler. Het is niet het type voetballer waarvoor ik naar het stadion zou komen, maar hij vult het prima in", vervolgt Van der Vaart. "In dit elftal heeft hij een een heel belangrijke rol."

Van der Vaart stelt dat bondscoach Frank de Boer nog een derde optie voor de plek naast Frenkie de Jong. "Davy Klaassen is een speler die precies tussen De Roon en Ryan Gravenberch in zit qua type speler. Hij zou ook wel een ideale optie kunnen zijn."