Bayern heeft dubbel keepersnieuws: 'Deze twee deals zijn zeer aantrekkelijk'

Bayern heeft dubbel keepersnieuws: 'Deze twee deals zijn zeer aantrekkelijk'

27-06-2021 19:00
2

Bayern München heeft dubbel keepersnieuws. Tweede doelman Alexander Nübel vertrekt voor twee jaar op huurbasis naar AS Monaco, waardoor Bayern Sven Ulreich binnenhaalt als vervanger. De twee moves hingen al even in de lucht.

Bayern maakt zondag melding van de transfers. Der Rekordmeister meldt ook dat het een optie heeft om Nübel na één seizoen weer terug te halen naar München. Bayern doet geen uitspraak over een mogelijke optie tot koop van Monaco. Nübel laat in een reactie weten dat hij blij is met zijn tijdelijke overstap. "Het is belangrijk om op hoog niveau te spelen en nu heb ik die kans bij Monaco. Ik wil de leiding van Bayern München bedanken voor deze kans. Mijn grote doel is om het vertrouwen in de toekomst terug te betalen."

Ulreich, die tussen 2015 en 2020 al bij Bayern speelde, komt transfervrij naar de club. Vorig seizoen speelde de 32-jarige goalie voor Hamburger SV. Ulreich lijkt alleen nog niet helemaal binnen te zijn voor Bayern: hij moet in de loop van volgende week nog medisch gekeurd worden in München.

Sportief directeur Hasan Salihamidzic vertelt meer over de twee moves. "Het was de wens van Nübel om wedstrijdritme op te doen. Dat vonden we prima, op voorwaarde dat we een goede opvolger konden halen. Onze keeperstrainer Toni Tapalovic adviseerde ons over Ulreich. Deze twee deals zijn voor ons zeer aantrekkelijk. Het is goed voor alle betrokkenen en het past binnen onze financiële mogelijkheden."