Frenkie de Jong trekt zure Oranje-conclusie: 'Het is gewoon een slecht toernooi'

Frenkie de Jong trekt zure Oranje-conclusie: 'Het is gewoon een slecht toernooi'

27-06-2021 21:05
137

Frenkie de Jong zoekt een verklaring voor de collectieve off-day van het Nederlands elftal. Tsjechië was in de achtste finales van het EK met 0-2 te sterk, waardoor de 24-jarige middenvelder met zijn ploeg naar huis gaat.

"Het leek wel alsof we moe waren, ik weet niet waarom. Het was een zware wedstrijd", reageert De Jong bij de NOS. "Apathisch? Ja, mee eens. Misschien was dit voor een aantal spelers wel de grootste wedstrijd in hun carrière, maar ons spel kwam niet van de grond. Na de rode kaart werd het natuurlijk moeilijker."

Wedden

Meer odds

Aan de voorbereiding lag het niet, benadrukt hij. "Soms heb je van die dagen... We gaven niet veel weg, maar we creëren ook niet veel. Onderschatting? Nee, nee. We wisten dat het lastig zou worden."

Matthijs de Ligt nam na zijn rode kaart de schuld op zich. "Dat is een beetje overdreven", verdedigt De Jong zijn ploeggenoot en vriend. "Hij heeft persoonlijkheid en het is knap dat hij gelijk voor de camera komt, maar ook in de eerste helft speelden we onder ons niveau. Zelfs met tien man moest het beter, zeker tegen Tsjechië."

"We kwamen gewoon niet los en ik vond dat ik weinig vrij kwam. Het voelde ook zwaar. Ik weet niet hoe dat kan. Dit was niet onze beste wedstrijd", besluit De Jong, die een zure conclusie trekt. "Uiteindelijk is het gewoon een slecht toernooi als je er in de achtste finale uit gaat."