Vink oordeelt hard over De Boer: 'Daar had hij veel eerder op moeten reageren'

Vink oordeelt hard over De Boer: 'Daar had hij veel eerder op moeten reageren'

27-06-2021 22:14
62

Marciano Vink vindt dat bondscoach Frank de Boer een fout heeft gemaakt door Patrick van Aanholt niet te wisselen. Volgens de analist van ESPN had Oranje daardoor makkelijker aan voetballen toe kunnen komen.

Het Nederlands elftal verloor zondagavond met 2-0 van Tsjechië en moet daardoor het EK verlaten. Vink stelt dat dat voorkomen had kunnen worden. "Je zag dat Van Aanholt vaak de vrije man was, maar daar moet De Boer dan eerder op reageren", zegt hij tijdens de analyse na afloop op ESPN. "Hij moet Van Aanholt eruit halen en dan Timber brengen."

Daardoor had er op links meer gecreëerd kunnen worden. "Blind had dan naar links gekund en dan krijg je daar vaker een voetballer aan de bal. Van daaruit kun je dan verder, waardoor hun middenvelders hadden moeten kiezen tussen Blind en Frenkie de Jong. Nu hoefden ze niet te kiezen. Daar heb ik me wel over verbaasd."

Het algehele niveau van het Nederlands elftal was volgens Vink sowieso al bijzonder matig. "Het middenveld was traag, de verdediging zat niet kort en op Donyell Malen na waren de aanvallers echt dramatisch. Zeg het maar, ik weet niet wat er gebeurd is. Het is in ieder geval niet goed wat we gezien hebben."