Portugal is Europees kampioen af na verloren voetbalgevecht tegen België

27-06-2021 22:54
267

België gaat in de kwartfinale van het EK tegen Italië spelen. De Rode Duivels hadden genoeg aan een fraai doelpunt van Thorgan Hazard om de lepe Portugezen met 1-0 van zich af te schudden.

Het treffen tussen België en Portugal was op papier één van de twee absolute toppers in de achtste finales en dat maakten beide partijen zeker waar. In de eerste helft golfde het spel op en neer en ontstonden er momenten voor beide doelen. Rui Patricio en Thibaut Courtois, de twee keepers van dienst, hoefden echter niet in actie te komen.

De wedstrijd werd pas echt opengebroken toen Thorgan Hazard het op zijn heupen kreeg. De vleugelaanvaller van de Rode Duivels en jongere broer van Eden Hazard kreeg de bal voor zijn rechter en liet het leer met een fraaie curve langs de uitgestoken armen van de doelman zeilen. Een fraai doelpunt en genoeg om de rust met een voorsprong te halen.

In de tweede helft was het aan Portugal om iets van de wedstrijd te maken, maar de formatie van bondscoach Fernando Santos slaagde daar amper in. Cristiano Ronaldo en zijn ploeggenoten lieten zich alleen fysiek gelden en veroorzaakten daarmee onder anderen de aftocht van de geblesseerde Kevin de Bruyne, maar doelpunten kwamen er niet.

Pas in de slotfase drongen de Zuid-Europeanen aan en moest Courtois handelend optreden. Tien minuten voor tijd plukte de Belgische goalie een kopbal van Ruben Dias uit de doelmond en even later plofte een schot van Rúben Guerreiro op de paal, maar het geluk was aan de zijde van de Rode Duivels. Zij overleefden de laatste minuten met hangen en wurgen en plaatsten zich daardoor voor de kwartfinale, waarin Italië wacht.