Driessen legt 'geweldig falende' De Boer op het rooster en tipt alvast opvolger

Driessen legt 'geweldig falende' De Boer op het rooster en tipt alvast opvolger

28-06-2021 07:06
230

Valentijn Driessen is onverbiddelijk: Frank de Boer moet vertrekken als bondscoach van het Nederlands elftal. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf heeft de 51-jarige trainer te veel fouten gemaakt, laat hij weten in een video van de krant.

"Dit is een regelrechte afgang voor dit Nederlands elftal, met deze kwaliteiten in deze ploeg. Frank de Boer liet na afloop weten dat hij zich even gaat beraden en dat hij het moet laten bezinken. Maar volgens mij valt er weinig te bezinken: dit kan bijna niet anders dan einde verhaal zijn. Hij heeft geweldig gefaald. Volledig gefaald", begint Driessen zijn tirade.

"Eerst de Nations League-finale misgelopen, toen de WK-kwalificatie begonnen met een enorme dreun bij Turkije en nu dit, tegen allemaal onderdeurtjes", vervolgt Driessen. "Die drie thuiswedstrijden win je, maar het was niet om over naar huis te schrijven. En dan deze wedstrijd tegen Tsjechië, dat werkelijk helemaal niets voorstelt. Het is de nummer veertig van de wereld, waar hebben we het over?"

Ook als het over de wissel van Malen gaat komt het stoom uit zijn oren. "Dick Advocaat is voor minder opgejaagd wild geweest. Malen op één been was beter dan Memphis Depay op twee, want die bakte er helemaal niets van." Volgens Driessen was er ook na de rode kaart van Matthijs de Ligt echter geen man overboord. "Ook met tien man kun je deze gasten oprollen." De verslaggever richt zijn pijlen vervolgens op het 5-3-2 systeem. "Je zag dat de spelers zich daar niet in thuis voelden. Ze hadden zelf ook hun mond open mogen doen. Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid ontlopen."

"Frank de Boer heeft een heilloze weg gekozen, een doodlopende weg", aldus Driessen. "Dan is er maar één consequentie. Dat zal de leiding van de KNVB moeten doen. Alleen heeft diezelfde leiding hem aangesteld. Het is een collectief falen van alles en iedereen. In één klap ben je het lachertje van Europa." De Telegraaf-verslaggever weet wel hoe het verder moet: "Henk ten Cate. De wind moet eronder."