'Huilende spelers' bij Portugal na EK-eliminatie: 'Belgie niet gevaarlijk geweest'

'Huilende spelers' bij Portugal na EK-eliminatie: 'Belgie niet gevaarlijk geweest'

28-06-2021 09:45
111

De druiven zijn zuur in Portugal: de titelverdediger, die werd gerekend tot één van de EK-favorieten, kreeg zondagavond klop van België (1-0) en ligt uit het toernooi. Onterecht, vindt bondscoach Fernando Santos.

"Op het WK in 2018 werden we ook in de achtste finale uitgeschakeld, door Uruguay, maar dat was terecht. Nu niet", reageert Santos in de Portugese media. "De Belgen hebben zes keer op doel geschoten en maar één keer tussen de palen. Tegenover 29 schoten van ons. Daar zie je al het verschil."

Volgens de Portugese bondscoach verdiende zijn ploeg meer. "We raakten de paal en hebben er alles aan gedaan. België is niet gevaarlijk geweest, daar hebben wij voor gezorgd. Dat ene schot. Normaal doet Thorgan Hazard dat niet en nu wel. Lukaku is niet gevaarlijk geweest, hij heeft alleen af en toe zijn ploeggenoten wat ademruimte gegeven."

Als Nations League-winnaar behoorde Portugal tot de favorieten. De uitschakeling komt dan ook hard aan. "In de kleedkamer zag ik huilende spelers en ik weet zeker dat veel fans ook moesten huilen. We zijn teleurgesteld en zitten er nu doorheen."