Galásek ging op bezoek in Nederlandse kleedkamer: 'Hij wilde dat shirt heel graag'

Galásek ging op bezoek in Nederlandse kleedkamer: 'Hij wilde dat shirt heel graag'

Gepubliceerd: maandag 28 juni 2021 om 10:31ma 28-06-2021 om 10:31

Tomás Galásek kon zondagavond zijn geluk niet op. De assistent-trainer van de Tsjechen, die tijdens zijn actieve loopbaan lang voor Willem II en Ajax speelde, zag dat zijn tactische plannetje tot in de perfectie werd uitgevoerd.

Galásek staat de NOS in goed Nederlands te woord. "Ze kunnen natuurlijk ontzettend goed voetballen, maar we wisten dat er kansen zouden liggen als we hun spel zouden ontregelen", laat de gewezen middenvelder optekenen.

De rechterhand van bondscoach Jaroslav Silhavy was enorm blij, maar hield zich in toen hij de Nederlandse kleedkamer inliep om wat bekenden op te zoeken. Hij werkte bij Ajax samen met enkele leden van de technische staf. "Ik voel echt met ze mee. Ik wilde ze natuurlijk nog even spreken, maar ik was ook met een opdracht naar ze toe gestuurd."

Tomas Soucek, middenvelder van het winnende team, wilde namelijk heel graag een shirtje hebben. Galásek ging het voor hem halen. "Van Memphis Depay, een groot voorbeeld voor hem. Dat kon ik gelukkig voor hem regelen. Kippenvel! Dat is het. De hele avond kippenvel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws