'We hadden ook van Ajax kunnen winnen, maar dan was het nog niet goed genoeg'

'We hadden ook van Ajax kunnen winnen, maar dan was het nog niet goed genoeg'

28-06-2021 10:54
113

PSV moet meer brengen in topduels om komend seizoen kans te maken op de landstitel. Dat zegt Roger Schmidt, die met zijn ploeg al in volle voorbereiding is op de cruciale voorrondewedstrijden tegen Galatasaray.

PSV is bijzonder actief op de transfermarkt en heeft met Joël Drommel, André Ramalho, Philipp Mwene, Marco van Ginkel en Davy Pröpper al vijf serieuze versterkingen op het trainingsveld staan. Zij moeten de Eindhovenaren gaan helpen in de strijd met Ajax. "Vorig jaar hadden zij een uitzonderlijk goed seizoen met 88 punten", blikt Schmidt tegenover het Eindhovens Dagblad terug op het Amsterdamse seizoen.

De Duitse oefenmeester weet waar zijn ploeg het heeft laten liggen. "Tegen ons haalde Ajax twee punten en we hadden één van die duels ook kunnen winnen, maar dan nog was het niet goed genoeg geweest. We hebben het tegen Feyenoord en AZ laten liggen. In die wedstrijden zullen onze resultaten moeten verbeteren."

Allereerst moet PSV de derde voorronde van de Champions League zien te halen. Op 21 juli wacht het eerste duel met Galatasaray in het Philips Stadion, waarna de Eindhovenaren een week later op bezoek moeten in de Türk Telekom Arena.