Boskamp haalt in België uit naar Oranje: 'Die speelde echt als een krentenbol'

Boskamp haalt in België uit naar Oranje: 'Die speelde echt als een krentenbol'

28-06-2021 12:44
119

Jan Boskamp stak zondagavond bij het Belgische Villa Sporza zijn mening over Oranje niet onder stoelen of banken. Bondscoach Frank de Boer en meerdere spelers worden het vuur na aan de schenen gelegd na EK-eliminatie.

"Ik vond ze zo verschrikkelijk slecht tegen Tsjechië, niet normaal", begint Boskamp over het Nederlands elftal. Volgens hem is de hype rondom Oranje ontstaan toen Ronald Koeman nog aan het roer stond. "Toen stond het veel beter dan nu. Het middenveld werd helemaal overklast."

Ook de voorhoede komt er niet goed vanaf bij Boskamp. "De gewisselde Malen vond ik niet goed, maar Depay speelde echt als een krentenbol." Ook het Oranje-materiaal voor op doel kan Boskamp niet bekoren. "Courtois is wat anders dan Stekelenburg. Op ballen vanaf de zijkant vind ik hem een ramp. Alsof er 500 kilogram aan zijn schoenen hangt."

Wel complimenten voor België
De Belgen kunnen na de gewonnen wedstrijd tegen Portugal wel rekenen op complimenten van Boskamp. De achterhoede van De Rode Duivels staat volgens de Nederlander als een huis, met een sterkhouder in het bijzonder. "Ik vind Jantje (Vertonghen, red.) heel goed spelen. Zijn inspeelpass vind ik erg goed."