'AZ werkt aan miljoenendeal met Willem II en moet nog drie dagen wachten'

'AZ werkt aan miljoenendeal met Willem II en moet nog drie dagen wachten'

28-06-2021 12:56
120

AZ staat op het punt zich te versterken met Vangelis Pavlidis. Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen rond Willem II. De Griekse spits van de Tilburgse club wordt al langer in verband gebracht met de Alkmaarders.

Het is geen geheim dat AZ gecharmeerd is van Pavlidis, die de afgelopen twee seizoenen goed was voor 23 goals in 59 competitiewedstrijden. Hij heeft aangegeven graag een stap hogerop te willen in Nederland. De 22-jarige spits, die nog één jaar vastligt in Tilburg, moet volgens De Telegraaf tweeënhalf miljoen euro kosten.

Pavlidis wordt na Sam Beukema, die overkomt van promovendus Go Ahead Eagles, de tweede zomeraankoop van AZ. De verwachting is dat hij na 1 juli wordt gepresenteerd. Bij een transfer vóór die datum moet Willem II een groot deel van het ontvangen geld uit de NOW-regeling terugbetalen.

Pavlidis werd een maand geleden ook gelinkt aan Feyenoord. Wat de komst van Pavlidis voor gevolgen zou kunnen hebben voor de toekomst van AZ-spits Myron Boadu, moet nog blijken: saillant genoeg worden de twee vertegenwoordigd door dezelfde zaakwaarnemer, Mino Raiola.