'ADO-overname ketst weer af, Chinese grootaandeelhouder is des duivels'

'ADO-overname ketst weer af, Chinese grootaandeelhouder is des duivels'

28-06-2021 15:05
125

De Chinese eigenaar van ADO Den Haag, United Vansen, is niet te spreken over de huidige gang van zaken in de Hofstad. De beste overnamekandidaat - volgens de Chinezen - is afgehaakt door een andere keuze van het ADO-management. 

United Vansen laat in een persbericht weten dat Het Haags Collectief (HHC) de partij is die afhaakt. Dat doet de Chinezen binnen ADO pijn, aangezien HHC in hun ogen de best onderbouwde plannen hadden voor de club en daarnaast een interessant financieel plaatje had. De andere partij die nog in de race was, Vanad Group van vastgoedondernemers Ed Maas, Jeroen Lentze en Ad Nederlof, is later ook afgehaakt.

In het persbericht komt naar voren dat 'het management van ADO tot een conclusie is gekomen waaruit blijkt dat HHC is benadeeld'. Volgens United Vansen heeft het management van de club niet duidelijk kunnen maken waarom zij niet in zee wilden met HHC. Het steekt ook dat Vanad zich terugtrok toen ADO haar voorkeur voor HHC duidelijk maakte. 

De grootaandeelhouder uit China eist dat het management een ultieme poging doet om te onderzoeken welke voorwaarderen er veranderd moeten worden om het voorstel van HHC opnieuw mogelijk te maken. De afgelopen periode dienden zich zo'n tien potentiële kopers aan bij ADO, waar er tot op dit moment geen meer van over is.