Gosens verbaasd door Duitse ploeggenoot: 'Toen hing ik nog rond met vrienden'

Gosens verbaasd door Duitse ploeggenoot: 'Toen hing ik nog rond met vrienden'

28-06-2021 14:06
28

Het kan snel gaan op het EK, ondervindt Robin Gosens aan den lijve: na zijn glansrol in de Duitse zege op Portugal kon hij niet meer stuk, maar het gelijkspel tegen Hongarije heeft de verhoudingen in Duitsland weer op scherp gezet.

"Na de wedstrijd tegen Portugal waren we helden, na Hongarije waren we ineens niets meer waard", aldus Gosens, die merkt dat het contrast groot is. "Natuurlijk is niet alles perfect, maar we zijn in een loodzware groep als tweede geëindigd." 

Momenteel zit Gosens in de selectie met Bayern München-talent Jamal Musiala, die achttien jaar oud is. Gosens zelf speelde op zijn achttiende nog in de jeugd van Vitesse en was absoluut nog niet in beeld bij de nationale ploeg. "Hij is achttien en speelt al op een EK. Op die leeftijd deed ik niet veel meer dan rondhangen met vrienden."

Voor Gosens wordt het dinsdagavond tegen Engeland de eerste keer dat hij het heilige gras van Wembley betreedt. De Duitser kijkt enorm uit naar de achtste finale tussen de twee toplanden. "In Engeland tegen Engeland spelen, dat is grandioos. Ik kan niet wachten."