Kritiek op De Boer zwelt aan: 'Tegen teams waar je geen moeite mee mag hebben'

Kritiek op De Boer zwelt aan: 'Tegen teams waar je geen moeite mee mag hebben'

28-06-2021 14:16
142

Kiki Musampa denkt dat het aan het 5-3-2-systeem te wijten is dat Oranje zo snel uitgeschakeld werd op het EK. De voormalig vleugelaanvaller stelt dat bondscoach Frank de Boer bij 4-3-3 had moeten blijven.

De korte voorbereidingsperiode op het eindtoernooi had voor De Boer reden moeten zijn om bij 'het bekende' te blijven, zegt Musampa. "Als je opeens 5-3-2 gaat spelen, waar de meeste spelers niet bekend mee zijn, moet je je toch afvragen of dat wel zo wijs is", klinkt het tijdens EK VI LIVE. "Daar begin je toch wel heel kort voor het toernooi mee."

Uit de oefenwedstrijd had de bondscoach ook zijn conclusies kunnen trekken. "Je ziet dat die wedstrijden moeizaam gaan tegen teams waar je geen moeite mee moet hebben. Dat geeft toch aan dat je die keuze misschien niet had moeten maken."

Musampa hoopt dat Oranje snel weer terugkeert naar 4-3-3. "Daar zijn we allemaal mee opgegroeid, een vierdeklasser of derdeklasser doet dat ook. Opbouwen, het zit gewoon in onze genen. Dat is wat we kennen, ons DNA. Als je dan zo kort voor een belangrijk toernooi anders gaat spelen.. Je moet wel een aanloop hebben om dat systeem te beheersen en dat gaat niet zomaar."