The Athletic: Onana overweegt aflopend contract bij Ajax volledig uit te dienen

The Athletic: Onana overweegt aflopend contract bij Ajax volledig uit te dienen

Gepubliceerd: maandag 28 juni 2021 om 19:35ma 28-06-2021 om 19:35

Andre Onana overweegt zijn medio 2022 aflopende contract bij Ajax uit te dienen. De Kameroener staat in de belangstelling van Arsenal, maar de Premier League-topclub heeft nog altijd geen concreet bod uitgebracht, meldt The Athletic.

Volgens het Engelse medium is het daarom ook een optie voor Onana om nog een jaar in Nederland te blijven, zodat hij volgend jaar kan profiteren van zijn transfervrije status. Dat zou een tegenvaller zijn voor Ajax, dat daarmee miljoenen misloopt.

De 25-jarige doelman zit momenteel een schorsing uit voor het innemen van het verboden middel furosemide. Het sporttribunaal CAS bracht zijn straf weliswaar terug, maar Onana moet nog altijd tot november toekijken. Dat tot teleurstelling van Arsenal, dat had gehoopt dat hij alweer eerder in actie had mogen komen. Bovendien wacht Onana in januari vermoedelijk deelname aan de Afrika Cup, waardoor de Londenaren huiverig zijn om in de buidel te tasten.

De NOS meldde eerder dat Ajax zes tot negen miljoen euro zou vragen, mocht de schorsing worden ingekort. Als de oorspronkelijke straf was blijven staan, dan was Onana voor twee miljoen op te pikken. Arsenal leek favoriet om Onana in te lijven, maar dreigt hem nu mis te lopen. De kans is groot dat meerdere clubs interesse tonen als de Kameroener straks gratis kan worden opgepikt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws