Stekelenburg en Borst: 'Niet alleen De Boer, maar het hele Umfeld wordt besproken'

Stekelenburg en Borst: 'Niet alleen De Boer, maar het hele Umfeld wordt besproken'

29-06-2021 08:57
104

Frank de Boer gaat dinsdag een belangrijke dag tegemoet, weet Oranje-watcher Jeroen Stekelenburg. De bondscoach zal het EK gaan evalueren met de top van de KNVB: Oranje beet zich zondag in Boedapest stuk op Tsjechië en was na de achtste finales al klaar.

Stekelenburg heeft maandagavond in Studio Europa onderschreven wat Jack van Gelder in de talkshow Humberto al meldde. "Dat gaat inderdaad gebeuren. Dat is wel het standaardgesprek, maar dat het op zo'n korte termijn gaat plaatsvinden... Daar klinkt natuurlijk wel in door dat er wat harde noten gekraakt gaan worden", aldus de NOS-verslaggever. "Het komt wel. En snel."

Tafelgenoot Hugo Borst was ook op de hoogte. "Als ik goed geïnformeerd ben, gaan ze niet alleen de functie van Frank de Boer bespreken, maar het hele Umfeld. Dus iedereen die verbonden is aan de staf, die gaat gewogen worden. Gudde (Eric, directeur betaald voetbal van de KNVB, red.) gaat weg: misschien dat hij aan het einde van zijn verblijf schoon schip wil maken."

De Boer volgde in september 2020 Ronald Koeman op en verbond zich tot het WK van 2022 aan het Nederlands elftal. Na de EK-uitschakeling tegen Tsjechië kreeg hij al de vraag of hij dacht aan opstappen. De Boer liet zich echter niet in zijn kaarten kijken en liet weten dat hij daar 'rustig over na zou denken'.