De Boer moet vrezen: 'Dat zijn de enige mensen die hem kunnen redden'

De Boer moet vrezen: 'Dat zijn de enige mensen die hem kunnen redden'

29-06-2021 09:52
116

Het wordt een lastig verhaal voor Frank de Boer. Dat stelt Theo Janssen, die niet weet hoe de bondscoach van het Nederlands elftal zijn baan nog kan redden.

Na de EK-uitschakeling tegen Tsjechië staat het bondscoachschap van De Boer ernstig op de tocht. "Wat hem nog kan redden? Geen idee", verzucht Janssen bij het NOS-programma Studio Europa. "De volgende wedstrijd is pas over twee, drie maanden (WK-kwalificatieduel met Noorwegen op 1 september, red.). Dat duurt veel te lang."

"In de tussentijd gaat er heel veel geschreven en geroepen worden. De druk op De Boer is heel erg groot. De enige mensen die hem kunnen redden, zijn de mensen bij de KNVB en je hoort al dat er heel veel twijfel is. Ik denk dat de redding er niet meer in zit."

Oranje-watcher Jeroen Stekelenburg verwacht niet dat De Boer zelf gaat opstappen. "Hij zal denken dat hij dit vlot kan trekken. Maar als je de wedstrijd op 1 september verliest, wordt de achterstand richting het WK in Qatar wel heel groot. Dus ze kunnen het niet nog één interlandperiode aankijken en dan een beslissing nemen."