De Graafschap pikt gratis aanvaller op Cambuur: 'Snelheid, dreiging en goals'

De Graafschap pikt gratis aanvaller op Cambuur: 'Snelheid, dreiging en goals'

29-06-2021 10:03
36

De Graafschap heeft zich versterkt met Giovanni Korte. De 27-jarige vleugelaanvaller komt over van kampioen SC Cambuur en tekent voor twee seizoenen.

In de transferaankondiging van De Graafschap is te zien hoe Korte zich voor een medische keuring meldt in het ziekenhuis van Doetinchem. 'Hé, die naam komt me bekend voor', zegt de receptioniste. De aanvaller tekende in de slotfase van het afgelopen seizoen nog voor de gelijkmaker tijdens Cambuur - De Graafschap.

De Graafschap betaalt geen transfersom voor Korte. "Met Giovanni halen wij snelheid, dreiging en goals in huis", zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Hij heeft bijna 270 wedstrijden betaald voetbal in de benen en kent het klappen van de zweep in zowel de ere- als de eerste divisie. Wij denken dat hij met zijn voetballende kwaliteiten en werklust prima past in onze plannen, en zijn content dat hij voor De Graafschap heeft gekozen."

"Geweldig dat ik weer voor zo'n mooie volksclub uit mag komen”, reageert Korte, die eerder onder contract stond bij ADO Den Haag, FC Dordrecht en NAC Breda. "Na de eerste gesprekken was er direct een klik en de plannen zijn helder. Het is heerlijk om weer te beginnen en te weten dat je over enkele weken in dit mooie stadion mag spelen voor die trouwe en fanatieke aanhang."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s