Ongehoorzaamheid bij Frankrijk: ruzie tussen Coman en Deschamps, bondscoach baalt

Ongehoorzaamheid bij Frankrijk: ruzie tussen Coman en Deschamps, bondscoach baalt

29-06-2021 10:40
30

Didier Deschamps is niet blij met Kingsley Coman. De 25-jarige aanvaller raakte in de verlenging van Frankrijk - Zwitserland geblesseerd, maar wilde niet gewisseld worden.

Coman liep een dijbeenblessure op, werd behandeld door de Franse artsen, maar besloot toch door te spelen. Na de eerste helft verlenging kreeg de aanvaller van Bayern München te maken met Deschamps. De Franse bondscoach liep naar Coman, maar die was daar niet van gediend: beiden gebaarden wild met hun armen en Paul Pogba moest tussenbeide komen.

Zeven minuten later werd Coman alsnog gewisseld voor Marcus Thuram. Deschamps was na de uitschakeling tegen Zwitserland licht geïrriteerd door de nukken van zijn speler. "Kingsley voelde een spierprobleem in zijn dijbeen, maar hij wilde ondanks alles doorgaan, wetende dat het moeilijk zou worden. Alleen willen is niet genoeg, je moet het ook kunnen..."

Coman werd overigens bijna de held van de avond: enkele seconden voor het einde van de reguliere speeltijd raakte hij de lat van het Zwitserse doel. Het zou voor Frankrijk de 4-3 hebben betekend, maar door de verloren penaltyserie ligt de wereldkampioen uit het EK.