Update: FC Twente heeft voor de vijfde keer beet en presenteert Lukoki

Update: FC Twente heeft voor de vijfde keer beet en presenteert Lukoki

29-06-2021 15:05 Laatste update: 15:04
100

FC Twente gaat zich versterken met Jody Lukoki. Dat melden TC/Tubantia en ESPN. De komst van de clubloze aanvaller wordt naar verwachting dinsdag afgerond.

Lukoki speelde voor Ajax, SC Cambuur en PEC Zwolle en koos zes jaar geleden voor een avontuur bij de Bulgaarse topclub Ludogorets, waar hij vele prijzen pakte en Champions League-voetbal speelde. Na een tegenvallend jaar in Turkije bij Yeni Malatyaspor, staat de 28-jarige aanvaller voor een terugkeer naar Nederland. Twente gaat hem waarschijnlijk zeer spoedig presenteren.

Twente versterkte zich deze zomer al met Lars Unnerstall, Giovanni Troupée, Virgil Misidjan en Manfred Ugalde. Toch is de selectie nog verre van compleet: technisch directeur Jan Streuer is onder meer bezig met Heracles Almelo-aanvoerder Robin Pröpper. "Tot nu toe gaat het behoorlijk, alleen bij sommige spelers moet je wat geduld hebben. En dat hebben we", liet Streuer maandag weten aan Tubantia.

Update: FC Twente heeft zijn vijfde aanwinst van het seizoen binnen: Lukoki heeft voor twee jaar getekend in de Grolsch Veste. De buitenspeler moet gaan concurreren met onder meer Misidjan en komt een hoop oude bekenden tegen. "Afgelopen week heb ik een fijn gesprek gehad met Ron Jans, die ik goed ken van mijn periode bij Zwolle. Met Virgil heb ik samengespeeld in Bulgarije (bij Ludogorets, red.) en heb met hem nog veel contact. Ook Wout Brama ken ik van Zwolle", laat hij weten aan de FC Twente-kanalen.