Fortuna Sittard is 'in safe hands' en brengt dubbel keepersnieuws naar buiten

Fortuna Sittard is 'in safe hands' en brengt dubbel keepersnieuws naar buiten

29-06-2021 13:50
19

Fortuna Sittard heeft dinsdagmiddag dubbel keepersnieuws naar buiten gebracht. Yanick van Osch blijft een jaartje langer en Felix Dornebusch (foto) komt de gelederen versterken, maakt de nummer elf van het vorige Eredivisie-seizoen bekend via de officiële kanalen.

Van Osch kwam vorig seizoen over van PSV, ondertekende een tweejarig contract en verdrong Alexei Koselev in de loop van het seizoen tussen de palen. Zijn contract is met één jaar verlengd, waardoor de 24-jarige Bosschenaar tot 2023 vastligt. "Ik ben ontzettend trots dat de club na één seizoen al mijn contract openbreekt, daar spreekt enorm veel vertrouwen uit. Ik kijk er naar uit om komend seizoen weer in volle stadions te spelen en ben enorm gedreven om de goede prestaties van het vorige seizoen door te trekken", laat hij weten aan de Fortuna-site.

Dornebusch wordt zijn nieuwe concurrent. De 26-jarige sluitpost komt – twee dagen voor het aflopen van zijn contract – over van Tweede Bundesliga-degradant Eintracht Braunschweig. Hij heeft voor één jaar getekend, met een optie voor nog een seizoen. "Ik ben enorm blij met deze nieuwe uitdaging bij Fortuna Sittard. Ik weet van mijn kindertijd nog dat clubs uit Nederland bekend stonden om hun goede voetbal en ik kan dan ook niet wachten om aan de slag te gaan in de Eredivisie", klinkt het.

Dornebusch is de eerste Fortuna-aanwinst van deze transferzomer. De Limburgers zagen al Koselev in het voorjaar al na Júbilo Iwata (Japan) vertrekken en zwaaiden ook Van Osch' nieuwe stand-in Piet Velthuizen uit.