Barcelona heeft na 17 Champions League-minuten genoeg gezien en ontbindt contract

Barcelona heeft na 17 Champions League-minuten genoeg gezien en ontbindt contract

29-06-2021 14:45
38

FC Barcelona laat Matheus Fernandes met onmiddellijke ingang gaan. De 22-jarige middenvelder uit Brazilië lag nog tot 2025 vast, maar zijn contract is ontbonden, laat Barcelona dinsdagmiddag via de officiële kanalen weten.

Matheus werd begin 2020 al vastgelegd en kwam een half jaar later – nadat hij al verhuurd was van Real Valladolid – voor zeven miljoen euro over van Palmeiras. In de voorbije anderhalf jaar heeft hij echter een bijrol gespeeld in Spanje. Waar hij bij Real Valladolid nog tot drie Primera División-optredens kwam, was hij onder Ronald Koeman helemaal niet nodig: de bijdrage van Matheus bleef vorig seizoen beperkt tot zeventien Champions League-minuten tegen Dinamo Kiev.

De jeugdinternational van Brazilië is nu bedankt voor bewezen diensten en is na Jean-Clair Todibo (OGC Nice) en Juan Miranda (Real Betis) de derde overbodige kracht die vertrekt. Konrad de la Fuente is bovendien op weg naar Olympique Marseille, terwijl ook Júnior Firpo, Miralem Pjanic en Francisco Trincão weg lijken te mogen.