'Feyenoord speelt in op mogelijke exits en wil opnieuw verdediger uit Noorwegen'

'Feyenoord speelt in op mogelijke exits en wil opnieuw verdediger uit Noorwegen'

29-06-2021 16:08
79

Feyenoord wil Fredrik André Bjørkan naar Rotterdam halen, zo melden 'Noorse ingewijden' aan het doorgaans betrouwbare Feyenoord Transfermarkt. Met de komst van de linksback, die momenteel speler van het Noorse FK Bodø/Glimt is, wil de stadionclub inspelen op een mogelijk vertrek van Ridgeciano Haps en/of Tyrell Malacia.

Het Algemeen Dagblad meldde eerder op de dag dat Feyenoord bezig is met het verkennen van de Noorse markt. Volgens de krant hebben de Rotterdammers hun oog laten vallen op middenvelder Joshua Kitolano. Nu blijkt dus dat landgenoot Bjørkan ook in beeld is. Eerder pikte Feyenoord Marcus Holmgren Pedersen al op bij het Noorse Molde FK.

Het is niet bekend wat Feyenoord moet betalen voor Bjørkan. De 22-jarige linkspoot, die een vaste waarde is bij koploper Bodø/Glimt, beschikt momenteel over een contract dat op de laatste dag van 2021 afloopt. 

De komst van Bjørkan betekent dus mogelijk dat Haps of Malacia op weg naar de uitgang is bij Feyenoord. Laatstgenoemde verlengde echter recent nog zijn contract en vertelde toen dat hij nog een jaar bij de club wil blijven. Haps moest vorig seizoen vaker op de bank zitten dan hem lief is, waardoor een vertrek van de Surinaams international waarschijnlijker lijkt.