LIVE-discussie: Engeland met vijf verdedigers, wijzigingen in Duitse voorhoede

LIVE-discussie: Engeland met vijf verdedigers, wijzigingen in Duitse voorhoede

29-06-2021 17:22 Laatste update: 18:00
175

De opstellingen voor de EK-kraker tussen Engeland en Duitsland zijn bekend. Bij de Engelsen zitten Jadon Sancho en Jack Grealish op de bank. Joachim Löw geeft bij Duitsland het vertrouwen aan Timo Werner.

In Engeland is de beperkte speeltijd voor Sancho, die voor een overstap naar Manchester United staat, al het gehele EK onderwerp van gesprek. De buitenspeler mocht tot dusver één keer invallen, tegen Oranje-plaaggeest Tsjechië. Sancho zit tegen Duitsland dus opnieuw op de bank: Bukayo Saka krijgt de voorkeur als rechtsbuiten. De mogelijk naar Manchester City vertrekkende Grealish is zijn basisplek ook verloren. Linksback Luke Shaw mag starten bij de Engelsen, waardoor de ploeg van Gareth Southgate in een 5-2-3-opstelling lijkt te beginnen.

De opstelling van Duitsland kent voorin een paar wijzigingen. Werner mag dus starten, terwijl Serge Gnabry op de bank begint. Ook Thomas Müller mag in de basis beginnen, wat ten koste gaat van Leroy Sané.

De winnaar van het treffen tussen Engeland en Duitsland neemt het in de kwartfinale van het EK op tegen Zweden of Oekraïne. Die twee landen nemen het later op de dinsdagavond tegen elkaar op.

De opstellingen:

Engeland:  Pickford; Shaw, Walker, Maguire, Stones, Trippier; Phillips, Rice; Saka, Kane, Sterling.

Duitsland: Neuer; Ginter, Hummels, Rudiger; Kimmich, Kroos, Goretzka, Gosens; Havertz, Werner, Müller.