Lindhout steunt Orsato, Van der Vaart lacht: 'Gaan we hem serieus nemen?'

Lindhout steunt Orsato, Van der Vaart lacht: 'Gaan we hem serieus nemen?'

29-06-2021 23:50
97

Rafael van der Vaart begrijpt er maar weinig van dat Marcus Danielson het veld moest ruimen met een rode kaart tijdens Zweden - Oekraïne. De redactie van de NOS nam na de rode prent meteen contact op met Allard Lindhout, die nog een tik na krijgt van Van der Vaart.

"We moeten er voorzichtig mee zijn, want die jongen heeft volgens mij alles kapot in zijn knie", begint Van der Vaart aan tafel bij de NOS. "Maar ik vond dit geen rood. Dit doen verdedigers heel vaak, het is heel ongelukkig."

Verslaggever Jeroen Stekelenburg is het hier helemaal mee eens. "Het gaat er ook een beetje om wat die scheids (Daniele Orsato, red.) te zien krijgt. Die gaat nu naar de kleedkamer en die beelden terugkijken. Ik vraag me af of hij het dan nog steeds een rode kaart vindt. De VAR laat hem alleen de 'close-beelden' zien. Als je het in een totaalbeeld ziet, zie je dat die verdediger hem nooit gezien heeft."

De NOS-redactie nam meteen na de rode kaart contact op met Eredivisie-arbiter Lindhout, die zich wel kon vinden in de beslissing van Orsato en de VAR. Dit tot verbazing van Van der Vaart. "Ja... Gaan we hem serieus nemen? Hij heeft zelf nooit gevoetbald."