'Angstige' De Boer krijgt trap na uit Zeist: 'Dat vind ik wel een sneer'

'Angstige' De Boer krijgt trap na uit Zeist: 'Dat vind ik wel een sneer'

30-06-2021 10:16 Laatste update: 12:39
131

Frank de Boer is te angstig geweest om een succes te maken van zijn periode als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat concludeert ESPN-analist Marciano Vink. Hij denkt dat De Boer niet boven de partijen stond.

KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma liet na het vertrek van De Boer doorschemeren dat Oranje een type-Koeman nodig heeft. "Dat vind ik wel een sneer richting De Boer", reageert Vink. "Frank kreeg bij Internazionale en Crystal Palace de kritiek dat hij niet echt boven de partijen stond. Ik dacht dat hij daarvan geleerd had, maar af en toe zag ik beelden vanuit Zeist dat Frank vrije trapjes aan het oefenen was. Ik kan me voorstellen dat hij niet boven de partijen stond en qua gezag onderdeed voor Koeman."

Wedden

Meer odds

"Koeman heeft natuurlijk wel autoriteit", vervolgt Vink. "Niet dat de spelers geen respect hadden voor Frank, maar het punt is: je bent zo goed als je laatste kunstje. Dat weten de spelers ook. Het was sowieso vrij onsamenhangend. De rode draad is dat hij gehandeld heeft vanuit de angst om te falen, na alle clubs waar het niet gelukt is." De tweevoudig Oranje-international schuift Henk ten Cate naar voren als mogelijke opvolger van De Boer. "Qua persoon en gezag komt hij dicht bij wat Hoogman wil."