Oranje-internationals 'kunnen vrijheid niet aan': 'Ik heb me kapot zitten ergeren'

Oranje-internationals 'kunnen vrijheid niet aan': 'Ik heb me kapot zitten ergeren'

30-06-2021 11:21
78

Jan Boskamp en Youri Mulder maken zich zorgen over het Nederlands elftal. Het ontslag van Frank de Boer lost voorlopig niets op, merken de oud-internationals op in België.

Boskamp reageert in Het Belang van Limburg op het vertrek van De Boer. "Geen verrassing", zegt hij. "Nu heb je een type Van Gaal nodig bij de nationale ploeg, want ik had het gevoel dat de spelers deden wat ze wilden. Ik heb me kapot zitten ergeren aan sommige gasten. Ze konden die vrijheid gewoon niet aan."

Mulder houdt zijn hart vast voor het WK van 2022 in Qatar, zo laat hij weten bij Villa Sporza. "We spelen begin september tegen Noorwegen en Turkije, we hebben al één wedstrijd verloren. Als dat niet goed gaat, zitten we er volgend jaar niet bij."

Eredivisie-subtopper
Boskamp heeft nog wel advies voor De Boer, die nu in drie van zijn laatste vier klussen niet verder is gekomen dan vijftien wedstrijden op de bank. "Voor zijn trainerscarrière ziet het er echt niet goed uit. Hij moet terug bij af beginnen bij een leuke subtopper in de Eredivisie."