'Ik ken Malen goed, ben zelf scout voor PSV: het is onzin van De Boer'

'Ik ken Malen goed, ben zelf scout voor PSV: het is onzin van De Boer'

30-06-2021 14:35
143

Berry van Aerle heeft met afgrijzen naar de EK-uitschakeling van het Nederlands elftal gekeken. Zo begreep de Europees kampioen van 1988 niets van de uitleg van Frank de Boer over de wissel van Donyell Malen.

De Boer haalde Malen eruit na de rode kaart van Matthijs de Ligt, waarna Tsjechië uitliep naar een 0-2 overwinning. "Donyell kan eigenlijk maar zestig minuten spelen op dit moment, dan is de koek op", zei de inmiddels vertrokken bondscoach. Van Aerle wist niet wat hij hoorde.

"Die was natuurlijk niet goed", zegt hij tegen het Brabants Dagblad over de wissel. "Ik hoorde De Boer zeggen dat Malen maar zestig minuten kon spelen. Ik heb nog nooit zo'n onzin gehoord. Ik ken Malen goed, ben zelf scout voor PSV, en hij kan gewoon negentig minuten spelen. Hoe hij daar nou bij komt?"

Van Aerle is ook niet onder de indruk van de Oranje-klachten over zware benen door de hoge temperatuur in Boedapest. "Ik hoor nu dat ze het zwaar hadden omdat ze pas een dag tevoren waren aangekomen. Grote onzin, dat gold voor de Tsjechen ook. Allemaal excuses."