'Arsenal dicht bij dubbelslag: talentvol duo voor 25 miljoen naar Londen'

'Arsenal dicht bij dubbelslag: talentvol duo voor 25 miljoen naar Londen'

30-06-2021 16:40
19

Arsenal staat op het punt om twee talenten binnen te halen Het gaat om middenvelder Albert Sambi Lokonga (foto) van Anderlecht en linksback Nuno Tavares van Benfica. Tezamen moet het duo ruim 25 miljoen euro kosten voor The Gunners.

Het Belgische medium Het Nieuwsblad weet dat Lokonga een vijfjarig contract voorgeschoteld krijgt. Anderlecht krijgt 17,5 miljoen euro, exclusief vier miljoen potentiële bonussen voor de Rode Duivel. Daarmee wordt hij na Jérémy Doku, Youri Tielemans en Aleksandar Mitrovic de duurste uitgaande transfer ooit van de Brusselse club.

De 21-jarige Lokonga stond dit EK op de reservelijst van België, maar ging uiteindelijk niet mee met De Rode Duivels. De Belg met Congolese wortels komt het best tot zijn recht als verdedigende middenvelder. Hij speelde zich in het seizoen 2017-2018 al in het eerste elftal van Anderlecht.

In het geval van Tavares naar Arsenal is alleen het papierwerk een mogelijk obstakel, weet transferspecialist Fabrizio Romano. Ook deze deal zal in de komende dagen beklonken worden. De ook 21 jaar oude Tavares komt naar verluidt voor acht miljoen euro over. Hij speelde vorig seizoen 25 officiële wedstrijden voor Benfica.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s