Impopulaire Benítez keert terug in Liverpool en verbindt zichzelf aan Everton

Impopulaire Benítez keert terug in Liverpool en verbindt zichzelf aan Everton

30-06-2021 16:26
22

Rafael Benítez gaat Carlo Ancelotti opvolgen bij Everton. The Toffees hebben de Spaanse ex-manager van onder meer stadsrivaal Liverpool woensdag gepresenteerd.

Everton zag Ancelotti op 1 juni naar Real Madrid terugkeren en heeft op de laatste dag van de maand zijn opvolger binnengehaald: Benítez heeft voor drie jaar getekend op Goodison Park. "Ik ben verheugd dat ik bij deze mooie club aan de slag mag", laat de 61-jarige Madrileen weten aan de Everton-kanalen. Tijdens mijn gesprekken met de beleidsbepalers (onder wie director of football Marcel Brands, red.) ben ik onder de indruk geraakt van hun ambities en hun honger om deze historische club nieuw succes te brengen."

Benítez en Everton nemen overigens wel een risico. Tijdens zijn Liverpool-periode – in 2005 won hij de Champions League met The Reds – liet hij zich laatdunkend uit over de stadgenoot, die hij als 'small club' afschilderde. De ex-trainer van onder meer Valencia, Chelsea, Napoli en Real Madrid is zelfs bedreigd door fans, maar dat heeft hem er niet van weerhouden om te tekenen.