Opvallend bericht van Jack van Gelder: 'ook Lodeweges weg bij Nederlands elftal'

Opvallend bericht van Jack van Gelder: 'ook Lodeweges weg bij Nederlands elftal'

30-06-2021 17:57
64

De KNVB gaat schoon schip maken, meldt tv-presentator Jack van Gelder woensdagmiddag via Twitter. Na Frank de Boer zou ook assistent-bondscoach Dwight Lodeweges op weg zijn naar de uitgang.

De geboren Canadees ging in 2018 aan de slag als rechterhand van Ronald Koeman en bleef onder diens opvolger De Boer aan als assistent. Dinsdag werd bekend dat de bondscoach is opgestapt na de EK-uitschakeling tegen Tsjechië. De KNVB liet in het midden of zijn assistenten wel of niet aan zouden blijven, maar volgens Van Gelder is dus ook voor Lodeweges het doek gevallen.

Wedden

Meer odds

De oud-trainer van onder meer FC Groningen, SC Cambuur en sc Heerenveen viel tijdens het EK op met zijn briefje, waarop de tactiek voor de wedstrijd tegen Noord-Macedonië stond geschreven. Dit werd opgepikt door een aanwezige cameraploeg, waardoor voortijdig uitlekte dat Ryan Gravenberch en Donyell Malen zouden spelen.

Na het ontslag van De Boer is het grote speculeren over zijn opvolging begonnen. De naam van Joachim Löw kan alvast doorgestreept worden, terwijl Louis van Gaal 'niet bij voorbaat onwelwillend' tegenover een derde ambtstermijn bij het Nederlands elftal zou staan.