Derksen schermt met Ten Cate-nieuws: 'Halsoverkop naar Nederland gevlogen'

Derksen schermt met Ten Cate-nieuws: 'Halsoverkop naar Nederland gevlogen'

30-06-2021 21:07 Laatste update: 23:14
235

Het zou Johan Derksen niets verbazen als Henk ten Cate de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wordt. De analist van De Oranjezomer weet te melden dat de 66-jarige trainer 'toevallig' het vliegtuig naar Nederland heeft gepakt.

De oud-trainer van onder meer Sparta, Vitesse, NAC Breda en Ajax heeft momenteel Ah Wahda uit Abu Dhabi onder zijn hoede. Derksen zou er echter niet van opkijken als Ten Cate op korte termijn afscheid neemt. "Ik vind het wel kenmerkend: Henk ten Cate begint over vijf dagen in Spanje met een trainingskamp met zijn club. Die is vandaag (woensdag, red.) halsoverkop naar Nederland vertrokken, voor vier dagen. En dan gaat hij pas terug naar Spanje, omdat die club dan arriveert. Maar het is wel toeval dat hij nu plotseling naar Nederland is", laat hij weten in De Oranjezomer.

Tafelgenoot Valentijn Driessen – die eerder deze week al, in combinatie met Ruud Gullit en Marcel Keizer, de naam van Ten Cate liet vallen – haakt in. "Gisteren (dinsdag, red.) zat hij nog in Spanje, ja. Dat klopt. Voor mij zou het een ideale kandidaat zijn."

Ten Cate is in het verleden al vaker gelinkt aan het bondscoachschap. In 2017 was hij nadrukkelijk in de race om Danny Blind op te volgen: toen hij Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam liet meeluisteren met gesprekken met de KNVB, haakte hij echter af. De keuze viel uiteindelijk op Dick Advocaat. Eind 2020 zouden de spelers Ten Cate op het oog hebben gehad, als opvolger van Ronald Koeman: dat werd echter Frank de Boer, die na het EK weer op is gestapt.