ADO Den Haag heeft nieuws: Martin Jol tóch weer overnamekandidaat

ADO Den Haag heeft nieuws: Martin Jol tóch weer overnamekandidaat

30-06-2021 22:04
53

ADO Den Haag heeft via de eigen kanalen extra tekst en uitleg gegeven over de overnameperikelen. Martin Jol en de ondernemers Ed Maas en Jeroen Lentze zijn weer in de race, laat de Eredivisie-degradant weten.

Jol probeerde via de Chinese grootaandeelhouder United Vansen een overname te bewerkstelligen en Lentze en Maas moesten opboksen tegen ICT-miljonair Ad Nederlof. ADO laat weten dat laatstgenoemde nog steeds de 'voorkeurskandidaat' is, maar ook de groep Jol-Lentze-Maas (JLM) heeft zich weer gemeld. 'Van meet af aan heeft Groep Nederlof aangegeven opzij te stappen als een andere partij een beter bod zou doen.'

Het een en ander heeft te maken met de WHOA-procedure (Wet Homologatie Onderling Akkoord) die ADO is aangegaan, met het oog op het vrijgeven van de aandelen van United Vansen. De rechtbank heeft een zogeheten herstructureringsdeskundige aangewezen, die de overname in goede banen moet gaan leiden. De JLM-groep mag nu bij de herstructureringsdeskundige aangeven hoeveel kapitaal het kan vrijmaken en welke visie men heeft over het besturen van de club. 'Op deze manier kan er een inhoudelijke afweging worden gemaakt of het voorstel van JLM beter is voor ADO Den Haag of niet', verduidelijkt ADO. De partij 'met het beste voorstel op geld en visie voor ADO Den Haag' wordt uiteindelijk de nieuwe aandeelhouder.

De Residentieclub begint in het weekend van vrijdag 6 augustus aan zijn eerste Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd in dertien jaar tijd en hoopt tegen die tijd de overname afgerond te hebben. ADO moet sowieso haast maken, omdat de onlangs ingediende begroting nog niet sluitend is: als dat over zes weken nog steeds niet het geval is, kan er puntenaftrek volgen.