Droste belandt na LinkedIn-oproep op IJsland: 'Wilde iets anders, dit is anders'

Droste belandt na LinkedIn-oproep op IJsland: 'Wilde iets anders, dit is anders'

Gepubliceerd: woensdag 30 juni 2021 om 22:22wo 30-06-2021 om 22:22

Wout Droste gaat de Nederlandse voetbalvelden na dertien seizoenen achter zich laten. De rechtsback mocht transfervrij vertrekken bij Go Ahead Eagles en gaat het avontuur op IJsland aan, bevestigt hij tegenover TC/Tubantia.

Droste kreeg te horen dat Go Ahead zijn aflopende contract niet zou verlengen en plaatste een oproep via LinkedIn. Voormalig Heracles Almelo-ploeggenoot Renze Fij, tegenwoordig actief voor het Noorse Sogndal IL, bleek echter de gouden tip te hebben. "Hij kwam met Akranes, mijn nieuwe club. IJsland is niet zo ver, ruim drie uur vliegen en het is westers", aldus Droste, die eerder liet weten dat hij in Azië zou willen voetballen. "Maar ik zie het als een vergelijkbaar mooi avontuur. Ik wilde iets anders, IJsland is anders."

De 32-jarige Tukker heeft tot september 2022 getekend bij Akranes, dat midden in de competitie zit en na tien speelrondes onderaan staat. "Ik heb in mijn contract staan dat ik eventueel weg kan als we degraderen, maar het liefst blijf ik zo lang mogelijk." Dat hij dan midden in de koudste en donkerste maanden van het jaar op IJsland zal zitten, deert hem niet. "Ik heb alleen nog een winterjas nodig, maar die kan ik daar vast wel krijgen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws