Zaterdag 14 augustus, half vijf, RKC-uit: dan wil ik gewoon in de basis staan

"Zaterdag 14 augustus, half vijf, RKC-uit: dan wil ik gewoon in de basis staan"

30-06-2021 22:57
13

Keuken Kampioen Divisie-revelatie Sam Beukema mag zich komend seizoen voor het eerst op Eredivisie-niveau laten zien. De bij Go Ahead Eagles opgepikte verdediger geniet met volle teugen van zijn eerste dagen bij AZ.

Beukema had met liefst acht treffers een groot aandeel in de verrassende promotie van Go Ahead. AZ legde hem al in een vroeg stadium vast en de 22-stopper was er zelf ook vroeg bij: de Alkmaarders begonnen donderdag met trainen, maar Beukema meldde zich al eerder op de club. "Voor mij is het nu belangrijk dat ik topfit word en dan ben ik ervan overtuigd dat ik mijn kansen wel ga krijgen. Ik heb er ontzettend veel zin in", laat hij weten aan Voetbal International.

Zijn gewenningsproces verloopt met vallen en opstaan. "De intensiteit ligt hier toch wel een stukje hoger dan wat ik gewend was. Vorige week had ik wel wat last van spierpijn. Inmiddels gaat het gelukkig al beter", klinkt het. "Ik kom bij een club met als doelstelling Europees voetbal halen… dat alleen is voor mij al iets prachtigs, want dat lag bij Go Ahead wel even anders, haha."

Beukema heeft nog anderhalve maand om toe te leven naar zijn Eredivisie-debuut en weet al wanneer het moet gaan gebeuren. "Zaterdag 14 augustus, half vijf, RKC-uit: dan wil ik gewoon in de basis staan. Daar ga ik alles aan doen", vertelt hij. "Ik ga dit allemaal zo snel mogelijk tot me nemen en ervoor zorgen dat ik meekan met dit niveau."