'Feyenoord laat Berghuis 'bungelen', Ajax springt bij met twee miljoen euro'

'Feyenoord laat Berghuis 'bungelen', Ajax springt bij met twee miljoen euro'

30-06-2021 23:22
313

De transfer van Steven Berghuis nadert zijn voltooiing, melden Chris Woerts en Valentijn Driessen woensdagavond in De Oranjezomer. De Feyenoord-aanvoerder is op weg naar Ajax, maar alleen de laatste juridische hindernissen moeten nog genomen worden.

Berghuis ligt nog één jaar vast bij Feyenoord en heeft een clausule ter waarde van vier miljoen euro in zijn contract staan. Woerts meldde eerder deze week dat Feyenoord en Ajax een akkoord hebben bereikt. "Hij gaat niet meer terug naar Feyenoord, die weg is afgesloten na alles wat er gebeurd is. En het contract bij Feyenoord is kristalhelder: vier miljoen en dan mag hij weg. En geen enkele club (op Ajax na, red.) heeft zich gemeld bij Feyenoord", laat de sportmarketeer nu weten. Feyenoord zou nog proberen om een hogere transfersom af te dwingen. "Feyenoord laat hem een beetje bungelen, want hij kan nooit meer terug naar Feyenoord. Dus eigenlijk moeten ze heel tevreden zijn met vier miljoen plus de salarisbesparing van twee miljoen."

Het is alleen nog wachten totdat de juristen zich over het Feyenoord-contract van Berghuis hebben gebogen. "De zaakwaarnemer van Steven zegt gewoon: het is kraakhelder, geen woord Spaans is erin geschreven, hij mag gewoon voor vier miljoen weg." Volgens eerder gemaakte afspraken zou het kamp-Berghuis recht hebben op een deel van de transfersom, als die hoger dan vier miljoen zou bedragen. "Steven heeft al gezegd: joh, laat maar zitten. Maar Feyenoord zegt toch: nee, we willen meer dan die vier miljoen hebben."

Ajax springt bij
Volgens de aan tafel aangeschoven Driessen komt de oplossing uit Amsterdam. "Ik hoorde dat er toch wel licht is voor Berghuis", vertelt de chef voetbal van De Telegraaf. "En dat Ajax nu bereid is om tóch naar zes miljoen te gaan. Zij willen ook naar die jongen een signaal geven, dat ze hem heel graag willen hebben. Die twee miljoen, dat verdisconteren ze gewoon in zijn salaris voor de komende vier, vijf jaar."

Het is nu wachten op de bevestiging uit Amsterdam en Rotterdam. Berghuis is al uit de Feyenoord-groepsapp gestapt. "Een jeugdspeler van Feyenoord heeft het gedeeld met zijn vrienden", aldus Woerts. "Zo is het in de publiciteit gekomen, met al die telefoontjes. Dus iedereen werd ook gedwongen zijn telefoonnummer te veranderen. Steven ook, want die werd op een gegeven moment helemaal gek gebeld. En er stonden mensen voor zijn huis in Rotterdam, dus het is eigenlijk een onwerkbare situatie geworden."