'City verdient miljoenen aan megatransfer van Sancho naar stadgenoot United'

'City verdient miljoenen aan megatransfer van Sancho naar stadgenoot United'

01-07-2021 09:42
42

Jadon Sancho speelt komend seizoen bij Manchester United, maar die transfer is ook goed nieuws voor aartsrivaal Manchester City. De blauwen krijgen dankzij een doorverkooppercentage een fors bedrag op de rekening bijgeschreven.

De Engelse vleugelaanvaller vertrekt voor ongeveer 90 miljoen euro van Dortmund naar United. Sancho is echter opgeleid door City, dat hem in de zomer van 2017 voor iets minder dan 9 miljoen aan de Duitsers verkocht. Destijds is echter wel een gunstig doorverkooppercentage bedongen.

Doordat The Mancunians de portemonnee trekken, profiteert de stadgenoot mee. Transferexpert Fabrizio Romano weet te melden dat ze dertien miljoen euro mogen bijschrijven door de transfer van Sancho. Dat betekent dat de club uiteindelijk in totaal bijna 22 miljoen euro aan hem heeft verdiend.

De vleugelaanvaller, die momenteel met Engeland nog actief is op het EK, kwam in vier seizoenen voor Dortmund tot 38 goals in 104 Bundesliga-wedstrijden. BVB zou Donyell Malen en Noni Madueke op een lijstje met potentiële vervangers hebben staan.