Drenthe (34) committeert zich aan Spaans project en blijft nog twee jaar

Drenthe (34) committeert zich aan Spaans project en blijft nog twee jaar

01-07-2021 09:58
24

Royston Drenthe blijft langer bij Racing Murcia Club de Futbol. De 34-jarige linkspoot, die afgelopen zomer in Spanje neerstreek, zal tot medio 2023 voor de club actief blijven.

Drenthe kwam destijds over van Kozakken Boys en tekende voor één seizoen. Meteen was hij één van de belangrijkste spelers aan de zijde van Murcia. Het team slaagde er echter niet in om promotie naar de Segunda División B af te dwingen, waardoor Drenthe en Murcia komend seizoen wederom op het vierde Spaanse niveau actief zullen zijn.

Desondanks heeft de voormalig prof van onder meer Feyenoord, Real Madrid en Everton besloten om zichzelf twee jaar langer aan het project te committeren. "Wij zijn heel blij dat we met hem dit project verder kunnen zetten", valt te lezen op de officiële kanalen van Racing Murcia. "Roy, bedankt dat je bij ons wilt blijven."

De Rotterdammer kwam afgelopen seizoen in zeventien officiële competitiewedstrijden in actie voor zijn Spaanse club. Daarin wist hij negen keer tot scoren te komen. Nooit eerder maakte hij zo veel doelpunten in één seizoen.