Van Bommel zoekt toenadering: Bij PSV kende ik de club eigenlijk té goed

Van Bommel zoekt toenadering: "Bij PSV kende ik de club eigenlijk té goed"

01-07-2021 12:52
41

Mark van Bommel sluit niet uit dat hij in de verre toekomst nog eens terugkeert bij PSV. De vechtscheiding van eind 2019 hoeft volgens de nieuwe trainer van VfL Wolfsburg niet te betekenen dat de verhoudingen altijd slecht blijven.

"Waarom niet?", reageert Van Bommel in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De laatste achttien maanden werkte de 79-voudig international aan zichzelf. "Iedereen wordt wel een keer ontslagen. Soms voelt het onrechtvaardig of oneerlijk en dan nog moet je dingen kunnen accepteren."

"Bij PSV kende ik de club eigenlijk té goed, tot aan de kleur van de steentjes op het toilet toe. Dat kan weleens een nadeel zijn, omdat je altijd dingen wilt verbeteren", vindt Van Bommel. "Nee, ik ben niet te vroeg of op een verkeerd moment ingestapt. Ook hier in Wolfsburg niet. Moet ik dan nee zeggen omdat de club de Champions League ingaat nadat ze het vorig jaar goed gedaan hebben?"

Zijn gevoel bij PSV 'is goed gebleven', aldus Van Bommel. "Uiteindelijk waren de resultaten niet goed en daarbij zijn dingen goed gegaan en minder goed. Voor mij was het contact met de spelers prima en ik had het gevoel dat ze in het veld konden overbrengen wat we hadden afgesproken. Een aantal van hen spreek ik nog steeds."