Steun voor De Ligt in Italië: 'Geen Morata, zelfs de beste spelers overkomt dit'

Steun voor De Ligt in Italië: 'Geen Morata, zelfs de beste spelers overkomt dit'

01-07-2021 13:55 Laatste update: 14:18
110

Ruud Krol leeft mee met Matthijs de Ligt. De verdediger van Juventus trok na de EK-uitschakeling van het Nederlands elftal het boetekleed aan, maar de oud-international neemt hem niets kwalijk.

De Ligt gleed in de tweede helft van Nederland - Tsjechië uit, maakte hands en kreeg rood. "Ja, het was een fout die bepalend was voor de wedstrijd", zegt Krol na de 0-2 nederlaag tegen Tutto Juve. Hij wijst Frank de Boer aan als medeschuldige. "Het probleem van De Ligt was zijn positie: bij Juventus speelt Matthijs meestal niet op die plek (in driemansverdediging, red.)."

"Gelukkig is hij nog erg jong en kan hij leren van zijn fouten. Als dertigjarige verdediger is het een ander verhaal", vervolgt Krol. "Zelfs de beste spelers hebben weleens een slechte avond. Aan zijn waarde verandert niets. Als verdediger is elke fout meteen fataal. Een aanvaller als Álvaro Morata kan bijvoorbeeld veel kansen missen, maar als hij scoort is hij een nationale held. Als een verdediger een fout maakt, krijgt hij de volle laag."

Krol is zeer te spreken over de ontwikkeling die De Ligt sinds zijn miljoenentransfer van Ajax naar Juventus heeft doorgemaakt. "Matthijs is in twee jaar enorm gegroeid. Daarvoor verdient hij de complimenten. Hij hoort bij de beste verdedigers in de competitie. Of dit zijn laatste seizoen bij Juventus wordt? Dat denk ik niet. Hij zit al bij een geweldige club. Ik zie hem nog lang bij Juve blijven."