Heerenveen trots op komst van voormalig Barcelona- en Oranje-keeper

Heerenveen trots op komst van voormalig Barcelona- en Oranje-keeper

01-07-2021 16:13 Laatste update: 16:22
42

SC Heerenveen heeft Ruud Hesp gestrikt als nieuwe keeperstrainer. De Friese eredivisionist is vol trots over de komst van de voormalig Oranje-international.

De 55-jarige Hesp tekende donderdag een contract voor één seizoen in het Abe Lenstra Stadion. Hij kwam tijdens zijn spelersloopbaan uit voor Haarlem, Fortuna Sittard, Roda JC en FC Barcelona. In 2002 ging hij als keeperstrainer aan de slag bij achtereenvolgens Roda, FC Groningen en tot vorig jaar bij PSV, waar hij moest vertrekken na de komst van Roger Schmidt. Tussen 2006 en 2012 trainde hij ook de doelmannen van het Nederlands elftal.

Dat Hesp nu bij Heerenveen neerstrijkt, maakt technisch manager Ferry de Haan blij en trots. "Ruud heeft zijn sporen nationaal en internationaal wel verdiend. Als doelman zelf, maar ook als keeperstrainer. Dat iemand met zijn staat van dienst kiest voor Heerenveen is een compliment voor de club en de hele organisatie. Net zo goed zegt het veel over Ruud. Hij is ambitieus en gelooft in onze plannen. Met hem voegen we veel kennis en ervaring toe aan onze trainersstaf."

Hesp is bij de Friezen de opvolger van Raymond Vissers, die moest vertrekken ondanks een doorlopend contract.