Moisander vindt in 'Ajax van Zweden' nieuwe club: 'Grote eer om hier te spelen'

Moisander vindt in 'Ajax van Zweden' nieuwe club: 'Grote eer om hier te spelen'

01-07-2021 16:32
23

Niklas Moisander zet zijn loopbaan voort bij Malmö FF. De Zweedse kampioen neemt de 35-jarige Fin transfervrij over van Werder Bremen, waar zijn contract afliep.

Moisander werd in 2003 door Ajax naar Nederland gehaald, waarna hij via PEC Zwolle zijn doorbraak beleefde in de Eredivisie. Hij groeide vervolgens uit tot steunpilaar bij AZ, waarmee hij in 2009 kampioen werd. Nadat Ajax hem in 2012 had teruggehaald, vierde hij ook nog twee landstitels met de Amsterdammers.

Wedden

Meer odds

Moisander koos in 2015 voor een avontuur bij Sampdoria en één jaar later streek hij in Duitsland neer. In vijf seizoenen speelde de 62-voudig Fins international 125 competitieduels, maar zijn periode bij Werder Bremen eindigde in mineur door de degradatie uit de Bundesliga. Hij gaat bij Malmö onder meer samenspelen met Ola Toivonen.

"Ik heb de Zweedse competitie altijd al gevolgd en weet dat Malmö FF een grote club is in Zweden, een beetje vergelijkbaar met Ajax in Nederland of Bayern München in Duitsland", zegt Moisander op de clubsite van Malmö. "Het is een grote eer om hier te spelen. Met mijn ervaring en leiderschapskwaliteiten hoop ik de club te kunnen helpen om goede resultaten te behalen."